Главная arrow Статьи arrow Воинские молитвы: Из ектений
Воинские молитвы: Из ектений Печать E-mail
Согреших, Господи, и беззаконновах, сего ради и гнев Твой праведный постиже мя, и сень смертная обыде мя, и ко адовым вратам приближихся: но к Тебе, Богу моему милосердному и Владыце живота и смерти, в болезни и скорби моей умильно вопию; пощади, пощади мя и не погуби до конца — Твое есмь создание, молютися смиренно, услыши мя, Господи, и помилуй. Аминь.
Животом и смертию владычествующий Господи, не затвори в смерти душу мою, но престани от гнева, и остави ярость: зане исчезают, яко дым дни мои, кости моя, яко сушило сосхошася, и изсше крепость моя, и погибаю до конца, грех ради моих. Но в покаянии и со слезами молютися: услыши, Боже, и милостив буди ми, рабу Твоему. Аминь.
Молитва над болящими Господи Боже наш, призри с высоты святыя Твоея на молитву нас, грешных и недостойных рабов Твоих, беззаконьми нашими Твою благость прогневавших и благоутробие Твое раздраживших, и не вниди в суд с рабы Твоими: аще бо беззакония назриши Господи, Господи, кто постоит? Но утоли болезни и огневицу и скорбь рабов Твоих, и пощади нас, нищих и убогих, и не затвори в смерти души наша, в покаянии сокрушенным сердцем и со слезами к Тебе, милосердному, благоуветливому, и благопременительному Богу нашему, припадающих.
 
« Пред.   След. »